Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:55
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: „Un episod de amputatie costa 3.500 euro”

Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu: „Un episod de amputatie costa 3.500 euro”

29 martie 2018    

Conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie, a atras atenţia, în deschiderea conferinței-dezbatere „Piciorul Diabetic şi Amputaţiile. Spune stop! Acţionează acum!”, asupra costurilor pe care le impun amputaţiile. Potrivit specialistului, un episod de amputație presupune costuri de 3.500 de euro. Doar la nivelul anului 2010, în România, s-au cheltuit peste 6 milioane de euro numai pentru amputații.

 

Costurile pe care le impune îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat şi complicaţii ale acestei boli au fost subliniate şi de invitaţii de la nivel internaţional prezenţi la conferinţă. Potrivit dr. Kristien Van Acker, PreşedinteleD-Foot International, 12% din bugetul global alocat domeniului sănătății este cheltuit pentru probleme legate de diabet.
 
Conferinţa „Piciorul Diabetic şi Amputaţiile. Spune stop! Acţionează acum!" se desfăşoară astăzi la Bucureşti şi este organizată de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab.
 
În cadrul evenimentului sunt prezentate date despre amputaţiile asociate piciorului dibetic şi este dezbătută problematica acestei complicaţii severe a diabetului zaharat în vederea găsirii unor soluţii viabile şi a conturării unor politici de sănătate cu copul implementării prevenţiei şi îngrijirii adecvate a acestei patologii astfel încât impactul puternic al acesteia asupra pacientului, asupra familiei, societăţii şi sistemul de sănătate să fie diminuat.
 
Management eveniment: Sănătatea Press Group
Sursa: SanatateaTV