Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Doi dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic de la Spitalul Marie Curie vor fi externati astazi

Doi dintre copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic de la Spitalul Marie Curie vor fi externati astazi

11 martie 2016    

 Doi dintre cei trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) care se mai află în Secția de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” vor fi externați în cursul zilei de astăzi, 11 martie 2016, conform informațiilor transmise în această dimineață de către medicii Spitalului „Marie Curie” la Ministerul Sănătății (MS).

 
Astfel, pe Secția de Nefrologie rămâne internat un singur copil (copilul din Mioveni) care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.
 
Medicii specialiști au mai anunțat că pentru toți cei 11 copii tratați în Secția de Nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat. Aceștia vor râmâne însă sub supraveghere la distanță.
 
Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.
 
Sursa: SanatateaTV