Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
EHCI: Sistemul de sanatate din Romania, printre cele mai slabe din Europa. Doar Albania, Polonia si Muntenegru stau mai rau.

EHCI: Sistemul de sanatate din Romania, printre cele mai slabe din Europa. Doar Albania, Polonia si Muntenegru stau mai rau.

26 ianuarie 2016    
Sistemul de sănătate din România se numără printre cele mai slabe din Uniunea Europeană, dar și din Europa potrivit Indexului European al Sistemelor Medicale 2015 (Euro Health Consumer Index - EHCI).
 
România ocupă poziția 32 din 35, înregistrând probleme severe în ceea ce privește administrarea sistemului public de sănătate. Totodată, EHCI relevă și un grad de discriminare cu privire la asistența medicală a grupurilor minoritare.
 
Totuși, poziția României în acest clasament s-a îmbunătățit față de anul precedent, când sistemul de sănătate din țara noastră a fost evaluat ca fiind cel mai slab din Uniunea Europeană, și al doilea cel mai slab din Europa.
 
Potrivit studiului, România înregistrează în continuare printre cele mai ridicate costuri de îngrijire ale pacienților, deși inițiatorii studiului consideră că serviciile de sănătate oferite nu sunt printre cele mai bune din Europa. Motivul îl reprezintă structura de asistență medicală învechită, situații similare fiind întâlnite și în Albania și Bulgaria.
 
De asemenea, EHCI arată o rată ridicată a consumului de medicamente și în special de antibiotice. Iar asta, fie din cauza unei lipse de informație în ceea ce privește consumul de medicamente și efectele acestuia, fie din cauza unor recomandări pentru o medicație nepotrivită.
 
Indexul European al Sistemelor Medicale este un studiu anual derulat de către o companie de cercetare din Suedia prin care sunt comparate sistemele de sănătate ale statelor Europene, în baza unor indicatori precum: calitatea actului medical, informarea și drepturile pacienților, costurile, rentabilitatea, accesul la tratament, prevenția și consumul de medicamente. 
Sursa: SanatateaTV