Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:55
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Gravidele si cuplurile cu indicatie de fertilizare in vitro din Capitala vor primi ajutor financiar de la Primaria Capitalei

Gravidele si cuplurile cu indicatie de fertilizare in vitro din Capitala vor primi ajutor financiar de la Primaria Capitalei

28 martie 2018    

 Primăria Capitalei a aprobat acordarea unui ajutor de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate din București, pentru decontarea analizelor și a medicamentelor care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate și 13.800 lei pentru cuplurile din Capitală care au indicație medicală pentru fertilizare in vitro.

 

Sprijinul financiar a fost aprobat de consilierii generali, la propunerea primarului Gabriela Firea.
 
Proiectul Voucherul Materna se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei pentru toate femeile însărcinate care au domiciliul în București, de cel puțin 6 luni. Plata se va face în 2 tranșe egale, prima în a zecea săptămână de sarcinaă, iar a doua după intrarea în a 6-a lună de sarcina. Sumele vor fi acordate sub forma unor bonuri valorice și vor putea fi folosite doar pentru achizitionarea de medicamente și servicii medicale sau pentru plata unor analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Gabriela Firea.
 
Potrivit edilului Capitalei, bugetul estimat al programului este de aproximativ 8,5 milioane de euro anual și poate varia în funcție de numărul de femei gravide care se vor înscrie. Anual, în București se nasc aproximativ 20.000 copii, indică Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.
În ceea ce privește ajutorul pentru cuplurile bucureștene cu indicație de fertilizare in vitro, municipalitatea va acorda vouchere, fiecare în valoare de 13.800 lei.
 
În Romania, potrivit statisticilor, unul din 6 cupluri are probleme de infertilitate, aceasta fiind considerată ce-a de-a cincea într-un top al celor mai grave maladii, se mai arată în comunicatul de presă. În țara noastră se fac, anual, aproximativ cinci mii de proceduri de fertilizare in vitro, cu mult sub media europeana, atrage atenția Gabriela Firea.
 
„În acest context, demarăm programul "O șansa pentru cuplurile infertile", in cadrul caruia va fi oferit un sprijin financiar in valoare de 3.000 de euro (13.800 de lei), pentru cuplurile infertile care au indicatia medicala pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro (FIV) din partea unui medic specialist cu competenta in reproducere umana asistata. Bugetul multianual al proiectului va fi de 13.800.000 lei, pentru perioada iunie 2018 – decembrie 2019, pentru un numar estimat  de aproximativ 1.000 de beneficiare”, a adăugat primarul Capitalei.
 
 Condițiile de acceptare în program, în afara recomandării din partea medicului, sunt:
 
- Ambii membri ai cuplului au calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;
- Cuplu autolog și/sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie;
- Vârsta femeii să fie cuprinsă între 24 și 45 de ani;
- Domiciliu stabil sau reședința in Bucuresti pentru parteneră, obținute cu cel puțin 6 luni înainte de începerea proiectului.
Sursa: SanatateaTV