Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      12:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Implicatiile cancerului la femei, in prim-plan la conferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Iasi

Implicatiile cancerului la femei, in prim-plan la conferinta „Dialoguri pentru viata: Sanatatea feminina si Oncologia”, Iasi

07 martie 2016    
Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor din România. 20.200 de femei și-au pierdut viața din cauza cancerului în țara noastră potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății din raportul Cancer Country Profiles 2014.
 
Una dintre problemele în ceea ce privește afecțiunile oncologice o reprezintă diagnosticarea în stadii avansate. 1 din 5 femei află că are cancer mamar atunci când boala este deja în stadiul II sau III, arată studiul OncoMonitor 2014, în timp ce majoritatea cazurilor de cancer de ovar sunt depistate în stadii avansate.
 
În acest context, specialiști cu experiență în oncologie și în arii medicale conexe au dezbătut la Iași problematica afecțiunilor oncologice la femeile din România în cadrul conferinței-dezbatere „Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia”.
 
Concentrându-se cu precădere asupra cancerului de sân, prin prisma incidenței și mortalității ridicate, și a cancerului de ovar, considerat a fi o boală „rară”, medicii prezenți au atras atenția asupra importanței prevenției, a depistării cancerului în faze incipiente, a diagnosticării precise, precum și a abordării personalizate a pacientei cu cancer.
 
Dacă în ceea ce privește cancerul de sân și de col uterin, screeningul funcționează, în cazul cancerului de ovar nu există un screening eficient, au precizat specialiștii. O altă problemă legată de această afecțiune o reprezintă scăderea vârstei la diagnostic. Potrivit medicilor ieșeni, dacă până nu de mult vârsta la care se depista cancerul de ovar era de 50-60 de ani, în prezent există cazuri și la femei sub de 30 ani.
 
Astfel, a fost subliniată nevoia informării și educației populație, încă de la vârste fragede, ca măsură de prevenire a afecțiunilor oncologice.
Pe de altă parte, în managementul eficient al afecțiunilor oncologice, terapiile țintite, personalizate, devin tot mai importante. În acest sens, diagnosticul molecular, precis, joacă un rol foarte important, au explicat specialiștii.
 
Complementar tratamentului, suportul psihologic, din partea unui specialist este absolut necesar, ținând cont de impactul pe care îl are cancerul, atât la nivel fizic, cât și la nivel psihologic, au mai spus invitații, în cadrul conferinței desfășurate la Iași.
 
„Dialoguri pentru viață: Sănătatea feminină și Oncologia” s-au desfășurat concomitent în patru orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, unde specialiști cu experiență vastă în Oncologie și în arii de practică medicală conexe, alături de reprezentante ale societății civile și ale asociațiilor de pacienți din sfera Oncologiei aduc în prim-plan importanța prevenției, a diagnosticului precoce și precis, precum și a abordării personalizate în îngrijirea femeilor cu cancer.
 
Evenimentele, denumite generic ONCOForum, fac parte din campania „REprimește viața în dar”, care își propune furnizarea de informații de interes general referitoare la problematica afecțiunilor oncologice, cu mesaje venite din partea profesioniștilor în domeniul sănătății, atât pentru pacienți, cât și pentru publicul larg.
 
*Evenimentele au fost organizate cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management evenimente: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.  

Sursa: SanatateaTV