Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Manualul si atlasul de podiatrie va fi publicat pentru prima data in Romania de catre Asociatia de Podiatrie

Manualul si atlasul de podiatrie va fi publicat pentru prima data in Romania de catre Asociatia de Podiatrie

01 februarie 2016    
Manualul și atlasul de podiatrie” va apărea pentru prima dată și în România. În toamna acestui an, a IV-a ediție a lucrării, revizuită, va fi tradusă și editată în premieră în țara noastră de către Asociația de Podiatrie.
 
Tratatul cuprinde 20 de capitole, 776 de pagini, 1959 de fotografii și peste 40 de tabele și desene utile specialiștilor și include aspecte ce țin de de la introducere în îngrijirea medicală a piciorului și aspecte legate de îngrijirea piciorului, până la terapia plăgilor și bolile transmisibile, sistemul sanguin și cardiovascular, aspecte de bază ale diagnosticării afecțiunilor unghiilor.
 
Manualul este Dr. Norbert Scholz din Germania, iar referenții lucrării sunt: Conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, Dr. Bogdan Florea, Șef lucr. dr. Raluca Popescu, Șef lucr. dr. Eduard Catrina, Dr. Paula Pavel și Asist. univ. dr. Georgeta Inceu
.
„Ca și misiune, Asociația de Podiatrie și-a propus promovarea și dezvoltarea specializării medicale de îngrijire a piciorului/podiatrie în rândul personalului medical, a culturii de îngrijire a picioarelor la persoanele cu diabet zaharat precum și în rândul populației. Prin toate acțiunile pe care le realizăm ne urmărim susținerea și promovarea activităților de instruire medicală, de educație,  cercetare și dezvoltare pentru prevenția și managementul piciorului diabetic. Ne propunem ca această primă ediție în limba română a manualului de podiatrie să fie un real ajutor pentru toți cei implicați în îngrijirea piciorului. Avem ambiția ca până la cursurile organizate în luna septembrie și octombrie 2016, acest manual să fie tipărit.” a declarat Dr. Norina A. Gâvan, Președinte al Asociației de Podiatrie.
 

Prin demersurile pe care Asociația de Podiatrie le-a realizat și le derulează, România se alătură echipelor internaționale de specialiști care urmăresc dezvoltarea acestei specialități, precum și pregătirea de profesioniști în prevenirea și tratarea afecțiunilor picioarelor. 

Sursa: SanatateaTV