Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Mariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta

Mariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta

03 februarie 2016    

Din totalul persoanelor vârstnice din România, un număr destul de mic beneficiază de îngrijire la domiciliu, potrivit Fundației Crucea Alb Galbenă. Mai exact, 0,23% dintr-un procent de 20%. Pentru a veni în sprijinul acestora, reprezentanții Fundației au lansat un sistem unic de teleasistență.

„Peste 20% din populaţia vârstnică a României are nevoie de îngrijire la domiciliu, dar numai 0.23% beneficiază concret de aceasta, în contextul în care în ultimii ani a fost constatată o scădere a suportului financiar public pentru serviciile sociale. Prin intermediul proiectului Butonul Roşu, ne propunem să creăm un model de bună practică la nivel naţional în teleasistenţă şi telemonitorizare a serviciilor integrate adresate vârstnicilor din România şi totodată să dăm speranţa unei vieţi mai bune bunicilor şi părinţilor noştri”, a declarat Mariuca Ivan, Director general, Fundaţia Crucea Alb Galbenă România cu ocazia lansării Butonului Roșu.

Sistemul unic de teleasistență asigură servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu a persoanelor în vârstă din București, Ilfov, Buzău și Constanța, referitoare la: informarea, consilierea şi suportul direct şi telefonic privind drepturile pacientului la servicii sociale şi medicale, la serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu (ex:măsurarea parametrilor fiziologici, tensiune arterială, pulsoximetrie, EKG dacă e nevoie, glicemie)  cel puţin o dată pe lună, pe durata a 24 de luni, la evaluările sociale lunare în cadrul cărora se va realiza management de caz, mediere, relaţionare cu instituţiile statului, suport pentru pregătirea documentaţiei necesare pentru acordarea de sprijin instituţional/financiar, precum și intervenţia unui medic şi/sau kinetoterapeut dacă este necesar.
Sursa: SanatateaTV