Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      22:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente

Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente

19 septembrie 2017    
Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, i-a transmis o scrisoare omologului său din Estonia, în care cere convocarea de urgență a Consiliului de Miniștri ai Sănătății pentru a identifica și aplica soluțiile care să conducă la eliminarea exportului paralel de medicamente. Măsura a fost luată ca urmare a semnalelor legate de posibila retragere a unor medicamente de pe piața româneasă, se arată într-un comunicat de presă emis de Minister.
 
Anul acesta, Ministerul Sănătății a luat mai multe măsuri de împiedicare a exportului paralel de medicamente. Astfel, a fost blocat exportul de vaccinuri și a mai multor medicamente din programul național de sănătate, se arată în document.
 
Instituția arată că este necesară o modificare a normelor europene privind comercializarea medicamentelor, astfel încât interesul și drepturile pacienților să fie mai presus decât interesele comerciale.
 

Ministerul Sănătății amintește că în prezent, exportul paralel este legal, deoarece intră sub incidența principiului de liberă circulație a mărfurilor în spațiul comunitar, însă atrage atenția că efectele sale periclitează accesul pacienților la medicamentele de care au nevoie. 

Sursa: SanatateaTV