Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii: „Educatia pentru sanatate poate modifica pozitiv indicatorii pentru sanatate”

Ministrul Sanatatii: „Educatia pentru sanatate poate modifica pozitiv indicatorii pentru sanatate”

24 februarie 2016    
Programul multianual integrat de promovare a sănătății și educație pentru sănătate a fost lansat spre dezbatere de către Ministerul Sănătății în cadrul evenimentului „Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate - Dialog asupra Politicilor”, desfășurat la Palatul Cotroceni.
 
„Este necesară dezvoltarea de programe de educație pentru sănătate (...) Principiile sunt echitatea și accesul universal la servicii, iar în următorii cinci ani să crească comportamentele benefice pentru sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, conf. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, cu prilejul lansării.
 
Ministrul a subliniat rolul educației pentru sănătate, care ar putea modifica pozitiv indicatorii pentru sănătate, indicatori care plasează România pe locuri codașe în Europa.
 
Programul vizează copiii, femeile însărcinate, comunitățile din mediul rural, grupurile vulnerabile și va fi implementat de către personalul din sistemul de sănătate, din cel din sistemul de educație, organizații non-guvernamentale, voluntari, a mai explicat ministrul Sănătății.
 
În acest context, președintele Klaus Iohannis a evidențiat sănătatea populației ca fiind prioritară pentru România.
 
„Obiectivul nostru major este o stare mai bună a sănătății populației (...) Avem nevoie de o creștere a informării asupra stilului de viața”, a declarat președintele, precizând că educația pentru sănătate se adresează întregii populații.
 
Președintele a mai subliniat nevoia de eficientizare a sistemului sanitar, care să funcționeze mai bine pentru populație.

„Ne dorim sa găsim soluții care să facă sistemul de sănătate mai eficient pentru populație”, a declarat acesta, explicând și că Președinția a lansat o platformă de mediere pe teme de sănătate. 

Sursa: SanatateaTV