Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      01:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Obiceiurile alimentare, influentate de televizor

Obiceiurile alimentare, influentate de televizor

28 ianuarie 2011    
Share pe Facebook

Privitul la televizor este un real factor de risc pentru sănătate. Printre altele, programele şi reclamele TV au un rol esenţial în influenţarea obiceiurile alimentare ale persoanelor, dar, totodată, timpul îndelungat petrecut în faţa televizorului duce la dezvoltarea sedentarismului, potrivit studiilor.

În ciuda faptului că la o primă vedere sedentarismul nu reprezintă o ameninţare foarte mare, totuşi contribuie în mod sigur la apariţia unor dereglări în procesul de depozitare a grăsimilor şi zahărului din organism. Astfel creşte riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a obezităţii, a osteoporozei şi a cancerului de colon.
 
Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare asupra sedentarismului. Iar asta mai ales în contextul în care aproximativ două milioane de decese pe an, la nivel mondial, sunt atribuite inactivităţii fizice. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 60% din populaţia globului duce o viaţă sedentară. Aşadar, se poate vorbi despre sedentarism ca fiind una dintre primele zece cauze de deces din lume. Unul dintre factorii care influenţează oamenii să mănânce în faţa televizorului sunt reclamele din timpul programelor TV, acestea din urmă îndemnând la un consum mai mare de alimente comparativ cu necesarul zilnic de calorii.
 
Potrivit studiului efectuat, alimentele consumate în faţa televizorului sunt foarte sărace în fibre, vitaminele A şi D, potasiu şi calciu. În schimb sunt extrem de bogate în grăsimi, zaharuri, sare şi colesterol.
Sursa: SanatateaTV