Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS: Aproximativ 15 milioane de copii sunt nascuti prematur in fiecare an

OMS: Aproximativ 15 milioane de copii sunt nascuti prematur in fiecare an

13 martie 2016    
În fiecare an, aproximativ 15 milioane de copii sunt născuți prematur (adică înainte de 37 de săptămâni complete de sarcină), iar acest număr este în creștere, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Aceasta înseamnă că 1 din 10 copii se naște înainte de termen.
 
La nivel global, prematuritatea este principala cauză de deces la copiii sub vârsta de 5 ani, iar ratele de naștere prematură sunt în creștere. Aproape 1 milion de copii mor în fiecare an din cauza complicațiilor de la nașterea prematură, mai arată datele OMS. De asemenea, aceeași sursă precizează că rata de naștere prematură variază de la 5% la 18% dintre copiii născuți în peste 184 de țări.
 
Există inegalități în ratele de supraviețuire din întreaga lume. Astfel, în țările cu venituri mici, jumătate din copiii născuți la sau înainte de 32 de săptămâni (adică cu 2 luni mai devreme față de termen) mor din cauza lipsei îngrijirii corespunzatoare (cum ar fi căldura, lipsa alăptarii la sân și lipsa îngrijirilor de bază împotriva infecțiilor și dificultăți de respirație), pe când în țările cu venituri mari, aproape toți acești copiii supraviețuiesc.
 
Nașterea prematură apare din multe motive: fie spontan fie că unele nașteri sunt cauzate de inducerea travaliului precoce sau a nașterii prin cezariană. Potrivit OMS, printre cauzele cele mai frecvente de naștere prematură se numără sarcinile multiple, infecțiile și bolile cronice -diabetul zaharat și hipertensiunea arterială. De asemenea, o influență genetică este incriminată în nașterile premature. Cu toate acestea, de multe ori nu este identificată nicio cauză.
 
Trei sferturi dintre decesele cauzate de complicațiile nașterii premature ar putea fi evitate precizează OMS. Pentru a ajuta la reducerea ratelor de naștere prematură, femeile au nevoie de îmbunătățirea îngrijirilor înainte, între și în timpul sarcinii. De asemenea, o mai bună înțelegere a cauzelor și a mecanismelor nașterii premature vor avansa dezvoltarea în găsirea soluțiilor pentru a preveniastfel de nașteri. 
Sursa: SanatateaTV