Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS doreste reducerea si mentinerea pierderii in greutate in copilarie la mai putin de 5% pana in 2025

OMS doreste reducerea si mentinerea pierderii in greutate in copilarie la mai putin de 5% pana in 2025

14 ianuarie 2016    

Copiii care nu au o dietă adecvată din care să îşi ia nutrienţii necesari scad repede în greutate, fapt care poate avea consecinţe asupra stării de sănătate şi a dezvoltării acestora, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Mai exact, în urma pierderii în greutate copiii se pot confrunta mai târziu, în viaţa de adult, cu o întârziere în procesul de dezvoltare, cu afectarea dezvoltării cognitive şi cu apariţia unor afecţiuni netransmisibile. De astfel, creşte riscul decesului prin boli infecţioase cum ar fi: diareea, pneumonia şi pojar.
 
La nivel global, 52 de milioane de copii cu vârsta sub 5 ani prezintă o pierdere în greutate moderată sau severă. Pierderea severă în greutate este responsabilă, potrivit OMS, de decesul a 2 milioane de copii anual. Iar asta cu atât mai mult cu cât un copil cu o greutate foarte scăzută are un risc de deces de trei ori mai mare decât al unui copil sănătos.
 
În acest context, OMS doreşte reducerea şi menţinerea pierderii în greutate în timpul copilăriei la mai puţin de 5%, până în anul 2025. Pentru ca acest lucru să fie posibil, se propune o serie de măsuri care vizează, printre altele, o mai bună colaborare între autorităţi, realizarea unor strategii de tratament pentru malnutriţiile acute astfel încât să se poată preveni pierderea în greutate şi consecinţele acesteia, precum şi crearea unor strategii de prevenţie.
Sursa: SanatateaTV