Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      13:39
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial

OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial

23 aprilie 2018    

Peste 19 milioane de copii din lumea întreagă sunt nevaccinați sau parțial vaccinați,subliniază Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu prilejul Săptămânii Mondiale a Imunizării, marcată anul acesta între 24 și 30 aprilie.

 

Potrivit OMS, rata globală de acoperire a vaccinării a stagnat la 86%, neînregistrându-se schimbări semnificative în ultimul an.
 
Anul acesta, în contextul Săptămânii Mondiale a Imunizării, reprezentanții OMS subliniază necesitatea unei acțiuni colective de asigurare a faptului că fiecare persoană este protejată de bolile care pot fi prevenite prin vaccinare.
 
Campania de anul acesta se desfășoară sub temă „Protejați împreună, #vaccinurilefuncționează” și încurajează populația să depună eforturi suplimentare pentru a crește rata de imunizare în scopul binelui global.
 
Pentru a se obține acest lucru, Organizația Mondială a Sănătății recomandă autorităților să investească în eforturile de imunizare și să transforme vaccinurile într-o prioritate, iar oamenilor să se vaccineze și să-și vaccineze membrii familiei.
 
În anul 2018, Săptămâna Mondială a Imunizării are ca scop sporirea imunizării în lumea întreagă, cu un accent deosebit pe sublinierea rolului pe care fiecare persoană îl poate avea în acest sens.
 
Sursa: SanatateaTV