Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      05:23
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
(P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic

(P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic

22 mai 2018    

 Numărul persoanelor cu diabet zaharat creşte de la an la an, arată statisticile internaționale oferite de  Federaţia Internaţională de Diabet. Persoanele cu diabet zaharat sunt expuse riscului de a face complicații ale picioarelor precum ulcerații, răni care se pot infecta ușor, înroșire a piciorului și uscarea pielii.

 

Specialiștii de la Asociația de Podiatrie au întocmit o listă de semnale ale picioarelor care ar trebui să determine o persoană cu diabet să meargă urgent la medic (amorțeală sau furnicături în picioare, arsură, durere accentuată/ înţepătoare, durere sau slăbiciune la mersul pe jos, răni deschise, tumefieri, picioare reci). Prin urmare, orice persoană cu diabet ar trebui să îşi pună următoarele întrebări:
 
• Există senzația de amorțeală şi/sau de furnicături în picioare? Acestea se simt mai accentuat pe timpul nopţii sau în repaus? (acesta este un semn care poate indica o neuropatie deja avansată!)
• Există senzația de arsură?
• Există o durere accentuată/ înţepătoare la nivelul picioarelor?
• Există durere sau slăbiciune la mersul pe jos, durere care dispare la repaus? (semn de posibilă arteriopatie obliterantă)
• Există o rană deschisă?
• Există o tumefiere la nivelul piciorului?
• La atingere, picioarele sunt reci?
 
Acest material a fost realizat împreună cu Asociația de Podiatrie – https://www.podiatrie.ro/
Sursa: SanatateaTVSanatateatv.ro