Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Sindicalistii din domeniul sanatatii incep protestele

Sindicalistii din domeniul sanatatii incep protestele

21 martie 2016    
Federaţia Sindicală „Hipocrat" (F.S. „Hipocrat"), Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep în 21 Martie 2016 protestele a anunțate săptămâna trecută, printr-o grevă japoneză.
 
Programul protestelor anunțat de către sindicaliști este următorul:
21 – 27 martie: Protest tip Grevă Japoneză cu banderolă
28 martie: Susţinerea revendicărilor la Camera Deputaţilor, în Comisia de Sănătate
31 martie: Pichetarea Ministerului Muncii, cu depunerea revendicărilor amintite
7 aprilie: Ziua Mondială a Sănătăţii – pichetarea Ministerului Sănătăţii
11 – 17 aprilie: Grevă de Avertisment, cu încetarea activităţii timp de 2 ore
18 aprilie: Grevă Generală, cu susţinerea unei treimi din activitate şi asigurarea Urgenţelor
 
În demersul protestelor, alături de Sindicaliștii din domeniul sănătății sunt implicate și Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, Societatea Națională de Medicina Familiei din România, Federația Patronatelor Medicilor de Familie din România, precum și mai multe filiale județene ale Colegiului Medicilor din România.
 
Decizia de a protesta vine în urma întâlnirii de săptămâna trecută a sindicaliștilor cu Ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu şi cu Ministrul Secretar de Stat, Francisk Iulian Chiriac. Discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat soluționarea revendicărilor salariaților din sănătate, dar care nu s-au finalizat cu un calendar concret.
 
Solicitările F.S. „Hipocrat” şi  CFSMR vizează aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitară şi în sănătate, în sensulreîncadrării personalului având ca valoare de referinţă salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de condiţii deosebite de muncă, sporul de doctorat; respectarea normei de muncă şi a timpului de muncă şi de repaus pentru toate categoriile de personal din Sănătate, prin reducerea până la eliminare a deficitului de personal, asigurarea în regim gratuit şi prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat în sistemul de sănătate; creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie, potrivit unui comunicat de presă.  
Sursa: SanatateaTV