Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Sistem de raportare zilnica a diareei severe cu deshidratare a copilului de pana la 5 ani, instituit la nivel national

Sistem de raportare zilnica a diareei severe cu deshidratare a copilului de pana la 5 ani, instituit la nivel national

16 februarie 2016    

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a instituit, în data de 15 februarie 2016, un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul întregii țări, potrivit unui comunicat de presă primit la redacția www.sănătateatv.ro .

 
Decizia a fost luată după ce mai mulți copii au fost transferați din județul Argeș la Spitalul de Copii Marie Curie cu infecții grave, mulți dintre aceștia necesitând dializă peritoneală pentru a supraviețui. În urma investigațiilor specialiștii au ajuns la concluzia că micuții prezintă sindrom hemolitic uremic.
 
Mai mult decât atât, Institutul Național de Sănătate Publică a luat  legatura cu Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile încă din 10 februarie 2016 și a făcut demersuri pentru sosirea unei echipe de specialiști ai Centrului în vederea acordării de sprijin  în efectuarea investigațiilor pentru depistarea cauzelor de îmbolnăvire.  
 
Ancheta epidemiologică continuă, urmând ca Ministerul Sănătății să facă publice rezultatele.
 
 
Sursa: SanatateaTV