Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      22:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
SNMF: O mare parte dintre parintii sceptici au inteles pericolul la care isi expun copiii nevaccinandu-i

SNMF: O mare parte dintre parintii sceptici au inteles pericolul la care isi expun copiii nevaccinandu-i

04 august 2017    

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) a precizat, într-un comunicat de presă, că în ultima perioadă s-a înregistrat un număr record de vaccinări, o mare parte dintre părinții sceptici, care până acum refuzaseră vaccinarea, au înțeles gravitatea epidemiei și pericolul la care își expun copiii nevaccinându-i și au venit la cabinete pentru a solicita recuperarea dozelor pierdute.

 
În acest context, SNMF le multumește comunităţilor locale şi medicilor de familie și asistentelor medicale din cabinetele de medicina familiei care, în urma apelului primului ministru și în urma videoconferinței din 18 iulie 2017, s-au mobilizat exemplar şi au mers în teritoriu, în afara programului de cabinet, pentru a ajuta astfel pacienții aflați în comunitățile vulnerabile să fie vaccinați împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului.
 
Totodată, SNMF atrage atenţia, în comunicatul de presă, că există în continuare probleme în primirea dozelor necesare de vaccin pentru vârstele de 6 și 14 ani, precum și pentru gravide și plăgi.
 
Sursa: SanatateaTV