Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:21
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Sportul poate reduce nevoia de a fuma

Sportul poate reduce nevoia de a fuma

10 ianuarie 2018    
Un nou studiu efectuat pe șoareci a demonstrat felul în care efortul fizic poate influența pofta de tutun.
 
Timp de 14 zile, o echipă de cercetători din Marea Britanie a expus șoareci la nicotină, după care i-a supus unor programe de alergat de câte 24 sau 2 de ore pe zi sau repaus complet.
 
În ultima zi de studiu, oamenii de știință au analizat porțiuni din creierul cobailor, dar și simptomele de abstinență tabagică.
 
Ei au descoperit că șoarecii suspuși efortului fizic au prezentat o reducere a severității simptomelor de abstinență tabagică, în comparație cu cei care nu au făcut deloc mișcare.
 
Mai mult de atât, în cazul cobailor supuși efortului fizic, ei au observat o creștere a activității unuia dintre receptorii nicotinici. Receptorul este localizat în hippocampus, o zonă cerebrală asociată cu crearea de amintiri noi și implicată în tulburările de dispoziție.
 

Rezultatele studiului au fost publicate în revista de specialitate British Journal of Pharmacology 

Sursa: SanatateaTV