Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Terapia gratuita pentru copiii cu autism din familiile defavorizate prin programul Parinte pentru Parinte continua

Terapia gratuita pentru copiii cu autism din familiile defavorizate prin programul Parinte pentru Parinte continua

11 februarie 2016    
Asociația Help Autism vine pentru al treilea an consecutiv  în sprijinul familiilor copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), care nu își permit să plătească terapia necesară recuperării acestora, conform unui comunicat de presă remis la redacția www.sănătateatv.ro .
Programul „Părinte pentru Părinte” a fost inițiat de Asociația Help Autism la începutul anului 2013, pentru terapia copiilor cu autism și pentru susținerea programelor de recuperare pentru alți copii cu aceste tulburări de spectru autist.
 
Astfel, prin sponsorizări și eforturi de strângere de fondurilor din partea părinților beneficiari ai Asociației, au primit terapie zilnică gratuită 62 de copii diagnosticați cu TSA.
 
„Realitatea pe care am încercat, în activitatea noastră, să o facem cât mai cunoscută părinților este ca diagnosticarea precoce și începerea cât mai timpurie a terapiei sunt condițiile esențiale pentru recuperarea copilului cu autism. Din nefericire însă, costurile lunare ale terapiei depășesc, de cele mai multe ori, posibilitatile familiei iar consecințele întârzierii intervenției pot fi extrem de serioase. Din fericire, există facilități și mijloace prin care costurile pot fi susținute, cum ar fi direcționarea a 2% din impozitul pe venit, sponsorizări și donații din partea persoanelor fizice sau juridice însă această colectare este un proces îndelungat care poate dura până la un an de zile, timp atât de important pentru evoluția unui copil. Așa s-a născut programul meu de suflet,„Părinte pentru părinte". Este modul nostru, părinți la fel de încercați de această provocare, de a fi alături, la începutul acestui drum, de semenii noștri", a declarat Daniela Bololoi, președintele Asociației Help Autism.
 

De programul „Părinte pentru Părinte” pot beneficia copiii diagnosticați si/sau evaluați de scurt timp și care nu urmează niciun fel de program de recuperare, provin din familii defavorizate (familii monoparentale, familii fără venituri, familii cu număr mare de copii). Astfel, familiile copiilor cu autism din București și zonele limitrofe capitalei pot depune dosarul prin email, prin poștă sau direct la sediu până pe 26 februarie.

Regulamentul și aplicația sunt disponibile pe website-ul Asociației: www.helpautism.ro

Sursa: SanatateaTV