Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
UMF Iasi si-a ales noul rector. Cine este prof. dr. Viorel Scripcariu, cel care va conduce institutia in urmatorii patru ani?

UMF Iasi si-a ales noul rector. Cine este prof. dr. Viorel Scripcariu, cel care va conduce institutia in urmatorii patru ani?

25 ianuarie 2016    
Share pe Facebook
Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, potrivit site-ului instituției. Acesta a fost ales la conducerea universității în urma alegerilor din 22 ianuarie 2016, poziție pe care o va ocupa în următorii patru ani.
 
În cursa pentru cea mai înaltă funcție din cadrul UMF Iași s-au înscris șapte candidați, pe locul al doilea clasându-se, la mică distanță, prof. dr. Norina Consuela Forna, urmată de către prof. univ. dr. Radu Iliescu, prof. univ. dr. Octavian Georgescu, prof. univ. dr. Luminița Smaranda Iancu, prof. univ. dr. Mihai Chiriță și prof. univ. dr. Dragoș Pieptu.
 
„Excelență prin  prosperitate” – acesta este conceptul pe care profesorul Scripcariu și-a construit planul de manangement al UMF Iași pentru perioada 2016-2020, cu care i-a convins pe membrii comunității academice să-l aleagă în funcția de rector și care „se traduce în finanțarea proiectelor de dezvoltare instituțională, de cercetare și infrastructură”.
 
Planul managerial publicat pe site-ul UMF Iași al noul rector este axat pe promovarea unui management academic modern „într-un climat stimulativ intelectual, atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral” și pe continuarea dezvoltării instituției pe zona de proiecte, astfel încât să genereze atât valoare educațională, cât și venituri financiare.
 
Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu și-a început cariera academică în anul 1991, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, unde în 2008 a obținut gradul de profesor universitar. Tot aici a urmat și studiile de specialitate (Institutul de Medicină și Farmacie Iași) pe care le-a finalizat în anul 1983.
 
Noul rector al UMF Iași este medic primar Chirurgie Generală, Șef al Clinicii I Chirurgie Oncologică la Institutul Regional de Oncologie Iași, poziție pe care o ocupă din 2012. 
Sursa: SanatateaTV