Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Vineri, 22 iun 2018      18:45
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ziua Internationala de Lupta impotriva Epilepsiei, marcata la Bucuresti

Ziua Internationala de Lupta impotriva Epilepsiei, marcata la Bucuresti

26 martie 2018    

 Ziua Internațională de Luptă împotriva Epilepsiei este marcată anual, în data de 26 martie. În semn de solidaritate cu cei care sunt afectați de această boală, luni, de la ora 20.00, Palatul Cotroceni va fi iluminat în mov.

 

Aproximativ 50 de milioane de oameni din lumea întreagă suferă de epilepsie, iar anual sunt diagnosticate aproximativ 2.4 milioane de cazuri noi, arată datele publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
 
Potrivit statisticilor, 80% dintre bolnavii de epilepsie provin din state cu venituri mici și medii, iar trei pătrimi dintre aceștia nu au acces la tratamentul de care au nevoie.
 
Datele OMS arată că persoanele afectate de această boală răspund la tratament în 70% din timp.
 
Epilepsia este o afecțiune neurologică cronică, care se manifestă prin episoade bruște, stereotip de manifestare motorie, senzitivă, senzorială, comportamentală, însoțite sau nu de modificarea stării de conştienţă, ce are loc prin activarea bruscă, neprovocată a unor populații neuronale. Crizele epileptice sunt spontane și repetitive și durează de la câteva secunde până la câteva minute. 
Sursa: SanatateaTV