Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cel de-al II-lea Congres National al Societati Romane de Transplant Medular, deschis oficial prin Ceremonia „Transplantul medular, o lupta in echipa”

29 martie 2018    

 Ceremonia de deschidere oficială a celui de-al doilea Congres Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular s-a desfăşurat în data de 14 martie 2018 sub conceptul „Transplantul medular, o luptă în echipă”, ca un îndemn la unitate şi colaborare interdisciplinară în vederea redării cât mai multor şanse la viaţă pacienţilor care au nevoie de un transplant medular. 

 

„Acest al doilea congres are ca temă colaborarea, aşa cum aţi văzut spus de mai multe ori până acum. Noi credem că este esenţială pentru a putea duce această procedură la o reuşită medicală, ceea ce până la urmă se transformă într-o viaţă salvată. Din ce în ce mai mult, în ultimul timp, beneficiem de colaborări internaţionale care ne-au ajutat să creştem ca activitate ştiinţifică foarte mult. Transplantul medular în România face paşi mari. Aşa cum s-a spus, este pe primul loc în Raportul Asociaţiei Europene de Transplant în ceea ce priveşte creşterea numărului. Faptul că avem un centru nou deja este un lucru extraordinar. Avem nevoie să facem mai multe proceduri de transplant medular, avem nevoie de mai multe centre de transplant medular pentru a putea oferi tuturor o şansă bună la tratament. Cu siguranţă toţi factorii implicaţi în această echipă, şi aş pleca de la hematologi, oncopediatri, oncologi, toate persoanele implicate din toate laboratoarele, dar şi din personalul administrativ, dar şi din personalul decizional, cred că toţi suntem datori să facem o echipă şi să continuăm această luptă”, a declarat conf. univ. dr. Alina Tănase, Preşedinte Societatea Română de Transplant Medular.
 
În cadrul ceremoniei au fost oferite diplome de recunoştinţă celor care s-au implicat în dezvoltarea transplantului medular în România, în ultimul an, în special reprezentanţilor Centrului de Transplant Medular din cadrul Institutului Regional de Oncologie, care este cel mai recent centru de transplant medular acreditat deschis în sistemul de sănătate din ţara noastră.
 
Totodată, Societatea Română de Transplant Medular a desemnat în cadrul Ceremoiei de deschidere al Congresului Societăţii Române de Transplat Medular 2018 cel de-al doilea Ambasador al Transplantului Medular în România. Trofeul a fost înmânat prof. dr. Ernst Holler de jurnalista Paula Herlo, care a contribuit extrem de mult atât în dezvoltarea transplantului medular, cât şi în popularizarea procedurii în rândul opiniei publice, precum şi primul Ambasador al Transplantului Medular în România.
 
Organizator ştiinţific: Societatea Română de Transplant Medular
Management eveniment: Sănătatea Press Group

 
Sanatateatv.ro