Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      08:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Zsuzsanna Jakab, OMS: ,,Vaccinarea este absolut sigura”

03 mai 2017    
În ultimii 60 de ani, imunizarea a salvat mai mulți copii la nivel mondial, decât orice altă formă de intervenție medicală, vaccinarea fiind cea mai bună măsură de prevenție împotriva multor boli infecțioase. Stoparea epidemiilor este o sarcină a întregului Guvern, îmbunătățirea sănătății și accesul echitabil la sănătate fiind responsabilități ale fiecărui stat din Regiunea Europeană, consideră directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Zsuzsanna Jakab, care a explicat pentru www.sanatateatv.ro cum ar putea fi asigurat și în România un nivel optim recomandat al acoperirii vaccinale, având în vedere scăderea din ultimii ani a ratei de vaccinareă, dar și actuala epidemie de rujeolă. 
 
„Cel mai important lucru este acoperirea vaccinală la un nivel ridicat. Trebuie să atingem minumum 95% acoperire vaccinală, cu scopul de a dezvolta imunitatea populației, ceea ce înseamnă că și cei care nu pot fi vaccinați, pentru că sunt prea tineri sau pentru că suferă de alte afecțiuni sau cei care nu sunt eligibili pentru vaccinare sunt protejați prin imunitate la nivelul populației. Acesta este cel mai important mesaj. Chiar și în România, unde această epidemie de rujeolă trebuie adusă sub control, trebuie să atingem 95% acoperire vaccinală, iar apoi trebuie să dezvoltăm un program de imunizare stabil și sustenabil, cu componente puternice de susținere, comunicare, dar și de achiziție, pentru a se asigura faptul că vaccinurile sunt mereu disponibile în țară și pentru a ne asigura că nu se așteaptă vreun vaccin, din cauza lipsei de vaccinuri. Este nevoie de un plan pe termen lung, gândire pe termen lung, cu inițiative operaționale. (...) Copiii sunt viitorul nostru. Iar cea mai bună investiție în viitorul lor este să îi vaccinăm, întrucât vaccinarea este cea mai bună metodă cost-eficientă de prevenție, oferind copiilor imunitate pentru restul vieții. Acesta este un adevărat dar pe care părinții, medicii, cei care se ocupă de sănătatea publică îl pot oferi pentru viitorul copiilor”, a declarat directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Zsuzsanna Jakab.