Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      08:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Impactul inovatiei in domeniul oncologiei, dezbatut in cadrul conferintei „Inovaţie pentru Viaţă”, Bucuresti

06 februarie 2017    
Milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an, iar estimările specialiștilor anticipează o creștere semnificativă a numărului de cazuri, în următorii ani.
 
Progresele înregistrate în domeniul oncologiei, însă, în ultima perioadă, oferă mai multe speranțe pacienților cu cancer, atât din punct de vedere al prognosticului, cât și al calității vieții. Diagnosticul molecular, testările genetice, imunoterapia, terapiile țintite, individualizate, pe baza profilului genetic al tumorii, sunt noile „arme” în lupta împotriva cancerului și s-au aflat în centrul dezbaterilor conferinţei „Inovaţie pentru Viaţă”, desfăşurate în 2 februarie 2017 la Bucureşti.
 
Progrese însemnate au fost înregistrate în domeniul cancerului ovarian, cancerului mamar, precum şi în cancerul pulmonar, care este pe primul loc la mortalitate dintre toate formele de neoplasm.
 
De altfel, la începutul lunii februarie 2017 a fost prezentat un raport cu privire la inovaţia în oncologie la nivelul anului 2017, în care se vorbeşte, printre altele, despre noi etape în imunoterapie.
 

Conferinţa de presă tip dezbatere „Inovatie pentru Viată” face parte dintr-un proiect care s-a derulat la nivel național în Bucureşti, Cluj Napoca, Iași și Timişoara, în contextul Zilei Mondiale de Luptă impotriva Cancerului, marcate anual la nivel mondial în data de 4 februarie.