Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:32
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Peste 250 de participanti la Cel de-al II-lea Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular

29 martie 2018    

 Peste 250 de participanţi din specialităţile hematologie, oncologie medicală şi pediatrică, anestezie și terapie intensivă, genetică medicală, medicină de urgență şi de laborator, farmacologie clinică, şi aproximativ 50 de speakeri, dintre care 14 personalităţi de renume la nivel internaţional în domeniul transplantului medular, au fost prezenţi la cel de-al doilea Congres Naţional al Societăţii Române de Transplant Medular, ce s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 14-16 martie 2018.

 

Prezenţa numeroasă a invitaţilor străini reprezintă o dovadă în plus că Societatea Română de Transplant Medular se bucură de susţinere la nivel internaţional în vederea dezvoltării în continuare a transplantului medular în România.
 
 „Este extrem de important pentru nivelul științific din România să se afle ultimele evoluții din domeniul transplantului de celule stem hematopoetice și să-i ajutăm pe hematologii locali să ia decizii mai bune pentru pacienții lor”, a declarat prof. univ. dr. Ştefan Ciurea, Departamentul de Transplant de Celule Stem și Terapie Celulară, Divizia de Medicină pentru Cancer, Universitatea din Texas, SUA.
 
 „Cred că Congresul este un eveniment foarte important pentru că, pentru a doua oară, a adus laolaltă oamenii interesați de transplantul cu celule stem. Este foarte bine organizat, combinând speakeri internaționali cu cei naționali. Este foarte important să arătăm că transplantul nu este o activitate care ține exclusiv de un centru, ci de întreaga comunitate. Iar acest aspect a fost prezentat ieri, foarte clar în cadrul Deschiderii Congresului și cred că este un eveniment deosebit de important”, a subliniat Prof. univ. dr. Ernst Holler, Coordonator al Departamentului şi Programului de Transplant Alogenic de Celule Stem, Spitalul Universitar din Regensburg, Germania.
 
În acelaşi timp, prof. univ. dr. Didier Blaise, Universitatea Aix-Marseille, Marsilia, Franţa, a declarat: „Cred că este deosebit de important întrucât crează oportunitatea unui schimb de experiențe între oameni diferiți, cei care au experiență, din alte țări și cei de aici care încearcă să construiască ceva. De aceea cred că este important de ambele părți. Eu, de exemplu, pot învăța multe din dificultățile cu care specialiștii români se pot confrunta, astfel încât să putem schimba ceva din practica noastră.”
 
Organizator ştiinţific: Societatea Română de Transplant Medular
Management eveniment: Sănătatea Press Group

 
Sanatateatv.ro