Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      22:02
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Specialisti: Progresul tehnologic si abilitatile de diagnostic au schimbat perspectiva in ceea ce priveste tratamentele

23 noiembrie 2017    

 În ultimii ani s-a înregistrat un progres semnificativ în medicină şi în domeniul farmaceutic, potrivit specialiştilor din domeniu, progresul tehnologic şi abilităţile de diagnostic schimbând perspectiva în ceea ce priveşte accesul la tratamente, înclusiv la cele de ultimă generaţie. Pe de altă parte, progresul se reflectă şi în scăderea ratei mortalităţii în anumite patologii, dar şi într-o calitate a vieţii mult mai bună. Deşi România a făcut paşi importanţi în acest sens, specialiştii semnalează totuşi existenţa unui decalaj între ţara noastră şi statele din Uniunea Europeană.

 

 „Cred că este vorba de un decalaj de acces astăzi. Cred că progresul ştiinţific al ultimilor ani este unul fantastic, care duce medicina din complicaţii imediate către ideal, către regenerare de organe, către o potenţială vindecare. Progresul  tehnologic  al ultimilor 10-15 ani a făcut ca medicametele să se dezvolte acum ţintit, pe nevoile fiecărui pacient. Trebuie să reuşim să ne schimbăm aşteptările de la un medicament care face bine către o boală, către medicamentul care face bine fiecărui pacient. Şi aici cred că este decalajul de care vorbesc. (...) Recuperăm, mergem către Uniunea Europeană, ca în orice alt domeniu. Putem acum să accelerăm, să mergem mai repede către un standard de tratament european pentru fiecare dintre pacienţii din România”, a declarat dr. Radu Răşinar, preşedinte Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

 

 „Cred, în primul rând, că în ultimii ani s-au făcut numeroase progrese. Pe piaţă au intrat multe molecule noi. Cred că este un început foarte bun, dar este foarte important ca România să se alinieze la standardele europene în domeniu. (... ) Dacă nu există inovaţie, pacienţii nu pot avea o viaţă sănătoasă. Stăm mult mai bine, dar cred că este loc şi de mai bine. (...) Cred că trebuie să recunoaştem inovaţia şi să înţelegem că fără inovaţie noi, ca societate, nu putem progresa”, a mai adăugat Christian Rodseth, managing director companie farmaceutică.