Cel mai modern spital de urgență din Capitală, a cărui construcţie urmează să înceapă în 2019, va avea 1015 paturi și linii de gardă pentru toate specializările medicale, informează un comunicat de presă sosit pe adresa redacției SănătateaTV.ro. Structura Spitalului de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare” a fost prezentată astăzi într-o conferință de presă susținută de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Noua unitate medicală va fi construită pe un teren de peste 7 hectare, situat pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10. Investiția va fi suportată integral din fondurile Primăriei Sectorului 1 și este estimată a fi de aproximativ 300 milioane de euro.

Potrivit comunicatului de presă, Spitalul de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare” va funcționa într-o clădire eficientă energetic și va avea 37 de săli de operație, 60 de linii de gardă și va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienților aflați în stare gravă.

În noua unitate medicală vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, precum și secția de pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

„Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt locuitorii Capitalei și nu numai. Este timpul ca pacienții și personalul medical să beneficieze de un spital la cele mai înalte standarde. Este extraordinar că Primăria Sectorului 1 finanțează integral noul spital de urgență și îi mulțumesc, cu această ocazie, domnului primar pentru determinarea cu care se implică în acest proiect”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Până în prezent a fost elaborat studiul de prefezabilitate și a fost depus, spre aprobare, la Comisia de Urbanism a Primăriei Municipiului București, Planul Urbanistic Zonal. Se estimează că lucrările vor începe în octombrie 2019 și vor dura aproximativ 4 ani, se mai arată în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății va pune la dispoziție toate informațiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale și va emite, la finalul lucrărilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale.

Cele trei spitale vor fi relocate întrucât actualele amplasamente nu mai corespund necesităților actuale: secții subdimensionate, platformă investigațională învechită, secții lipsă, locuri de parcare insuficiente, adaugă documentul.

SănătateaTV.ro