Astăzi s-a dat startul primei ediții din acest an a Campaniei „Donează sânge! Fii erou!”, organizată de Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Zilnic, până pe 27 aprilie, între orele 8.30 și 13.30, doritorii pot dona sânge în centrele de recoltare de la Palatul Facultății de Medicină (bd. Eroii Sanitari, nr. 8) şi de la Centrul de Transfuzie Sanguină București (str. Dr. Constantin Caracas, nr. 2), anunță un comunicat de presă sosit de adresa redacției www.sanatateatv.ro .

Prima ediție a campaniei de anul acesta se desfășoară sub deviza „Nevoia este constantă! Recunoștința este instantă”.

„Ne dorim să ajutăm oamenii să conștientizeze că nu este suficient să doneze numai în cazul unor calamități sau în cazul în care cineva drag este în suferință. Nevoia de sânge este CONSTANTĂ! Campania noastră nu este numai o campanie de donare de sânge, ci și de informare și responsabilizare socială. Așteptăm la campania noastră donatorii constanți, precum și persoanele eligibile pentru a dona sânge, dar care nu au făcut acest lucru până acum”, spun coordonatorii principali ai acestei ediţii a campaniei, Delia Vasile şi Cristiana Voicu, studente în anul IV ale Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Potrivit statisticilor, în România doar 1,7% din populație donează sânge, în contextul în care, în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge , iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți, se arată în comunicatul de presă.

Începând din anul 2008, „Donează sânge! Fii erou!”este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină și își propune să combată deficitul de sânge și produse de sânge din unitățile spitalicești din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge și prin susținerea unei puternice campanii de informare și responsabilizare socială, mai informează documentul.

Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donării de sânge și recoltarea propriu-zisă se desfășoară în acest an sinergic în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și anume în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova, subliniază comunicatul de presă.

SănătateaTV.ro