Oamenii de știință din China au descoperit că ceaiul verde asigură nu doar o bună funcționare a inimii, ci și ajută la îmbunătățirea memoriei, potrivit www.dailymail.co.uk.  

Mai exact, specialiștii chinezi au analizat substanța chimică EGCG care se regăsește în ceaiul verde, pornind de la ideea că aceasta poate îmbunătății funcția cognitivă prin stimularea producției de neuroni. În urma analizei, experții au constatat că EGCG poate crește producția de celule neuronale progenitoare, care se pot adapta oricărui tip de celule asemenea celulelor stem.

De asemenea, pentru a vedea dacă substanța chimică din compoziția ceaiului verde are beneficii asupra memorie, specialiștii au realizat un studiu pe șoareci. Șoarecii de laborator au fost împărțiți în două grupuri, unul primind EGCG, iar celălalt un placebo. Ulterior, șoarecii, timp de trei zile, au fost antrenați să găsească o platformă vizibilă din cușcă. După șapte zile, aceștia au fost instruiți în descoperirea unei platforme ascunse.

Rezultatele studiului au arătat că acei șoareci care au primit substanța EGCG au găsit platforma într-un timp mai scurt spre deosebire de șoarecii din al grup care au fost tratați cu placebo. Astfel, specialiștii au concluzionat că îmbunătățirea memoriei este posibilă cu ajutorul substanței din ceaiul verde. Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât ea ar putea duce la dezvoltarea unor tratamente care să combată bolile neurodegenerative.   

SănătateaTV.ro