În România nu există studii cu privire la regimul alimentar la copii şi la deficienţele de vitamine ale acestora, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Alin Stănescu de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului.

Cu acest prilej s-a precizat că studii privind regimul alimentar la copii, realizate în nouă ţări diferite (Germania, Elveţia, Franţa, Turcia, Marea Britanie, Spania, SUA, Canada şi Mexic) au arătat următoarele deficienţe marginale: la copii între 4-8 ani: vitamina E, folat, calciu, fier şi zinc. În unele studii, se arată că lipsesc şi vitaminele A, D, B1, B2, B6, cupru şi iod.

La copii cu vârste între 9 şi 13 ani se înregistrează deficienţe de: vitaminele A, E, B1, B2, B6, folat, calciu, fier şi zinc. Din unele studii rezultă, de asemenea, că lipsesc şi vitamina C, acidul pantotenic, niacin, magneziu, cupru şi iod.

Pornind de la constatările de mai sus, Supradyn a produs Supradyn Junior. Supradyn Junior este un supliment alimentar de vitamine, minerale şi lecitină, care susţine dezvoltarea sănătoasă a copiilor cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani. El conţine toate vitaminele (excepţie vitamina K); acerola ca o sursă de vitamina C, calciu, magneziu, oligoelemente cupru, crom, iod, fier, mangan, seleniu şi zinc, lecitină, un nutrient esenţial, necesar susţinerii funcţiilor cerebrale şi memoriei.

Dr. Alin Stănescu de la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului a menţionat însă că datorită numărului mare de cazuri de copii cu rahitism există un Program naţional pentru suplimentarea cu vitamina D, şi altele pentru oligoelemente, suplimentare cu iod, fier şi calciu.

Circa 50% dintre copiii români au carenţe de fier, care trebuie suplimentat ca şi iodul. Calciu poate fi găsit în alimente, consumul de lactate fiind foarte important.

Sursa: Agerpres

SănătateaTV.ro