O echipă medicală de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București a realizat în noaptea de 17 spre 18 aprilie un transplant pulmonar, intervenţie ce a durat șapte ore. Pacientul supus transplantului se afla pe lista de așteptare de un an, informează un comunicat de presă emis de spital.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgență București, la ora 01:30, în data de 18 aprilie 2018. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obținut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 09:30, iar prelevarea a început la ora 23:30.

Transplantul s-a efectuat de la ora 04:00 până la ora 11.00, cu o pauză de o ora și jumătate între cei doi plămâni, se mai arată în comunicatul de presă.

Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie și echipa de asistente specializate pe bloc operator din același spital.

Potrivit comunicatului emis, pacientul a suportat bine operația, iar în prezent se află în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă sub monitorizare.

SănătateaTV.ro