Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunțat primele rezultate ale campaniei sale de sigilare gratuită a molarilor. Din octombrie și până acum, în cabinetele stomatologice ale ASSMB au fost făcute 1.600 de astfel de proceduri, de care au beneficiat peste 600 de copii. 

Campania “Sigilarea gratuită a molarului de șase ani” a fost lansată în luna octombrie, în urma constatării incidenţei crescute a cariei dentare pe primul molar permanent.

ASSMB punctează că este foarte important ca părinții să fie informați și să-și ducă copilul la medicul stomatolog. Sigilarea este o metodă simplă, rapidă, non-invazivă și care ajută în proporție de 90% la reducerea riscului apariției cariei dentare, dacă este aplicată între șase şi opt ani.

În ceea ce privește consultațiile din cele 144 de cabinete stomatologice școlare din București, din septembrie până acum s-au prezentat peste 17.000 de elevi și s-au aplicat peste 64.000 de tratamente.

 

Ce înseamnă sigilarea molarului de șase ani?

 

Sigilarea este un procedeu complet neinvaziv, nedureros care se realizează în aproximativ 15 minute. Măseaua este periată cu o pastă profesională cu gust plăcut, după care se aplică un material fluid, îmbogățit cu substanțe anticarie, care se fotopolimerizează ulterior. După sigilare, copilul poate să mănânce și să bea, fără restricții.

Procedura poate fi realizată doar cu acordul scris al părintelui/reprezentantului legal.

 

Ultimul update: 5 decembrie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.