Sănătatea dentară a copilului este extrem de importantă, de aceea prima vizită la medicul specialist pentru o evaluare ortodontică nu trebuie efectuată mai târziu de vârsta de șapte ani. Înainte de această vârstă specialistul în ortodonție poate identifica eventualele probleme de creștere și de dezvoltare atât a bazelor maxilare cât și a dentiției.

”Vizita cât mai timpurie la medicul specialist în ortodonție este extrem de importantă pentru că unele probleme ortodontice pot fi corectate mai ușor dacă sunt identificate devreme. Mai exact, studiile arată că 70% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani au nevoie de tratamente ortodontice pentru a corecta problemele dentare apărute. În plus acest lucru înseamnă și asigurarea unei igiene dentare optime” a declarat dr. Raluca Pascu, medic primar stomatolog, specialist ortodonție și ODF, Clinica Stomatologică Multident.

Tratamentul ortodontic la copii are două faze. Prima fază sau tratamentul interceptiv se face copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani și durează 12-18 luni. Scopul tratamentului interceptiv este păstrarea spațiului pentru erupția dinților permanenți și poziționarea corectă a mandibulei față de maxilar. Cea de-a doua fază a tratamentului ortodontic la copii este recomandată în momentul în care au erupt majoritatea dinților permanenți, adică în jurul vârstei de 11 ani. Acest tip de tratament presupune finisarea ocluziei și corectarea poziției dinților și durează 18-24 de luni.

Mai multe detalii puteţi afla de la specialiştii Clinicii Stomatologice Multident, pe situl www.multident.ro

Clinica Stomatologică Multident este orientată către sănătatea pacienților săi, având servicii personalizate pentru fiecare  dintre ei. Clinica oferă servicii clinice de înaltă calitate, tehnologie stomatologică de ultimă oră, profesioniști dedicați nevoilor pacienților, într-un mediu prietenos și reconfortant. Atenția pentru detalii îmbunătățește calitatea actului medical. De aceea, specialiştii Clinicii Stomatologice Multident se specializează continuu pentru a oferi servicii de calitate pacienților și pentru a obţine rezultate de excepţie.

SănătateaTV.ro