Proiectul Pneumo Road Show, iniţiat la nivel naţional în 2014 de Societatea Română de Pneumologie cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca, continuă şi în 2017, în trei centre de pneumologie din ţară.

Astfel, în data de 5 mai, Pneumo Road Show s-a desfăşurat la Iaşi, coordonator regional fiind prof. dr. Traian Mihăescu. Subiectele abordate în cadrul manifestării au vizat BPOC-ul, astmul, cancerul bronho-pulmonar, dar şi aspecte din sfera interferenţelor. Totodată, un accent deosebit s-a pus şi pe problematica tuberculozei atât la noi în ţară, cât şi la nivel mondial.

„Sănătatea plămânului continuă să fie neglijată. Tuberculoza va fi principalul ucigaş în următorii 40 de ani al speciei umane. Ultimele estimări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată peste 10 milioane de cazuri în fiecare an, 1,8 milioane de decese - deşi este o boală perfect vindecabilă -, 26 de mii de cazuri noi în fiecare zi, 4.900 de decese în fiecare zi. (...) Din păcate, ea se amplifică prin prezenţa tuberculozei multidrog rezistente. Sunt cam o jumătate de milion de persoane dintre care numai 11.000 sunt tratate corect la nivel mondial, din care o persoană din 9 este tratată cu succes”, a declarat în cadrul manifestării prof. dr. Traian Mihăescu, coordonator Pneumo Road Show Iaşi.

Pneumo Road Show urmează să se desfăşoare şi la Craiova în data de 10 iunie, coordonator regional fiind prof. dr. Floarea Mimi Niţu, şi la Timişoara în data de 27 septembrie, având coordonator regional pe prof. dr. Voicu Tudorache.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Pneumologie

Partener: AstraZeneca

Management eveniment: Sănătatea Press Group

SănătateaTV.ro