Tulburarea post- traumatică de stres are o prevalență de 1-2% la populația generală şi reprezintă un subiect foarte important, nu doar pentru psihiatru ci și pentru psiholog, deoarece această boală presupune un tratament psihologic.

 „Tulburarea post-traumatică de stres se încadrează în grupa tulburărilor de anxietate, face parte dintre entitățile, dintre bolile sau tulburările cele mai frecvente în practica medicală, respectiv practica psihiatrică”, a declarat prof. univ. dr. Florin Tudose, șeful Secției Psihiatrie a Spitalului Universitar din București, într-un interviu acordat pentru Sănătatea TV.

  

Tulburarea post-traumatică de stres se referă la acele tulburări care apar după un stres traumatic, după un stres cu caracter special, în urma unor stresuri neașteptate, grave, care provoacă persoanei în cauză tulburări imediate psihice sau somatice. De altfel nu trebuie uitat că tulburarea post-traumatică de stres nu este rezultatul stresului de fiecare zi. Specialiștii au stabilit că tulburarea post-traumatică de stres se manifestă după anumite evenimente catastrofale, sociale.

De asemenea, o cauză a apariției tulburării post-traumatice de stres sunt și agresiunile sexuale, violența domestică, precum și accidentele de mașină. Totodată, cercetările au demonstrat că nu doar stresul brutal provoacă tulburarea post-traumatică de stres, ci și stresurile cronice prelungite.

SănătateaTV.ro