Uleiul de avocado conține un anumit tip de antioxidanți, substanțe care încetinesc procesul de îmbătrânire prin distrugerea radicalilor liberi, potrivit oamenilor de știință din Mexic. Se pare că antioxidanții din uleiul de avocado au capacitatea de a pătrunde chiar și în interiorul mitocondriilor celulare, spre deosebire de antioxidanții din alte fructe.

Mai exact, antioxidanții sunt singura armă care luptă cu radicalii liberi, mai ales atunci când aceștia se acumulează în cantități mari în organism. Radicalii liberi sunt produsul metabolizării alimentelor, dar și expunerii la fumul de țigară, la noxele din atmosferă și la radiații. În urma pătrunderii radicalilor liberi în mitocondrii se stopează producerea de energie, iar celulele mor. Astfel, radicalii liberi sunt răspunzători atât de accelerarea procesului de îmbătrânire, cât și de producerea inflamațiilor la nivelul arterelor și al creierului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii mexicani au expus în laborator celule de drojdie combinate cu ulei de avocado unei concentrații foarte mari de fier, care produce cantități impresionante de radicali liberi. Rezultatele ulterioare au arătat că celulele de drojdie au supraviețuit, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să creadă că acest fenomen se poate aplica și oamenilor.  

SănătateaTV.ro