Uleiul de migdale utilizat încă din Antichitate poate fi de folos atât în scop terapeutic cât și estetic. Mai exact, uleiul de migdale poate oferi numeroase beneficii atât pentru sănătate cât și pentru frumusețea unei persoane.

Uleiul de migdale reprezintă remediul potrivit în cazul persoanelor care au probleme legate de căderea părului, datorită aportului important de vitamina E, minerale esențiale cum ar fi magneziu și calciu, dar și vitaminei D. Podoaba capilară va crește mai repede și va fi mai sănătoasă prin masarea scalpului cu câteva picaturi de ulei de migdale, de două ori pe săptămână.

De asemenea, uleiul de migdale este folosit  în tratarea pielii uscate, pe care o hidratează și o catifelează.  În același timp uleiul de migdale atenuează senzația de mâncărime, durerea, erupțiile cutanate, iritațiile și arsurile care afectează pielea.  Pe de altă parte consumul de migdale crude are numeroase beneficii asupra sănătății, mai ales în tratarea problemelor sistemului digestiv. Totodată, uleiul de migdale ajută la reducerea colesterolului, este un bun nutrient pentru sănătatea creierului  și a sistemului nervos.  

Nu în ultimul rând, uleiul de migdale este soluția ideală pentru femeile care doresc  să arate mereu frumoase și tinere, deoarece acesta întârzie procesul de îmbătrânire. 

SănătateaTV.ro