În perioada 11-17 martie 2019, este marcată Săptămâna de conștientizare a creierului - Brain Awareness Week. Manifestarea reunește eforturile organizațiilor din întreaga lume într-o campanie de creștere a conștientizării populației cu privire la progresele și beneficiile cercetării în domeniul creierului.

În această săptămână, în 86 de țări din întreaga lume, printre care și România, sunt organizate o serie de activități printre care zile deschise la laboratoarele de neuroștiințe, expoziții, dezbateri, campanii social media, manifestări în biblioteci și centre comunitare și ateliere. De asemenea, sunt organizate evenimente distractive în scopul educării oamenilor de toate vârstele și pentru a prezenta evoluția cercetării în domeniu.

Printre partenerii proiectului se numără colegii, spitale, școli, organizații de informare și educație, instituții de cercetare medicală, organizații profesionale, centre universitare, agenții guvernamentale și corporații.

Săptămâna de conștientizare a creierului a fost înființată în anul 1996 de Dana Alliance for Brain Initiatives și de Dana Alliance for the Brain, iar în prezent este coordonată de Dana Foudation.

 

Ultimul update: 11 martie 2019

Autor:

Ștefania Doroftei

Ștefania Doroftei este jurnalist cu experiență în radio, televiziune și presa scrisă.