1.153 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate în județul Arad, numai în prima săptămână din octombrie. Cifrele, citate de Agerpres, au fost oferite de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad. Potrivit acestora, majoritatea celor care au făcut viroze sunt copii mai mici de 14 ani.  În total, 34 de pacienți, aproape toți copii, au necesitat internare. 

În ceea ce privește pneumoniile, în aceeași perioadă au fost diagnosticate 170 de cazuri, cu 28 de internări. 

Prin comparație, în prima săptămână din octombrie 2018 au fost înregistrate 786 de cazuri de viroze respiratorii și 160 de cazuri de pneumonie.

De la începutul toamnei, în  județul Arad nu au fost semnalate cazuri de gripă, transmite direcția de sănătate publică județeană.  Anul acesta, DSP Arad a solicitat Ministerului Sănătăţii 27.424 doze de vaccin gripal pentru sezonul rece, cu peste 50% mai multe decât în 2018,  însă judeţului i-au fost repartizate  19.470 de doze, mai precizează instituția. Primele 650 au fost administrate deja  angajaţilor din sistemul medical. 

În sezonul gripal trecut, nouă oameni au murit în județul Arad din cauza complicațiilor cauzate de virus. Toți erau nevaccinați.

Ultimul update: 9 octombrie 2019

SănătateaTV.ro