Vicepremierul Marcel Ciolacu este sigur că Legea vaccinării va fi adoptată de Camera Deputaților fără nicio problemă. Potrivit acestuia, un aspect major al proiectului legislativ este prevederea care se referă la asigurarea stocului necesar de vaccinuri.

„Legea vaccinării nu va avea probleme. Este asumată de Guvern și dezbătută de Parlament. Vrem să ne asigurăm că vom avea copii sănătoși”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul Forumului Național Pro Imunizare, care are loc astăzi, la Palatul Parlamentului.

În acest context, el a atras atenția că în România acoperirea vaccinală este sub media recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Prezent și el la eveniment, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie de la Camera Deputaților, conf. dr. Florin Buicu, a afirmat că actualul guvern și-a asumat legea vaccinării, iar statul este obligat să asigure cadrul pentru imunizare.

„Legea este și despre obligativitate și obligativitatea este a statului, care este obligat să asigure cadrul pentru imunizare, pentru a asigura vaccinurile necesare”, a spus conf. dr. Florin Buicu.

La rândul său, ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a declarat că, dincolo de obligativitate, legea vaccinării este extrem de importantă pentru sănătatea copiilor.

„Legea vaccinării este despre copiii noștri. Eu am încredere că aceasta parte a sistemului de sănatate este foarte importantă. Cred este cel mai import”, a spus prof. dr. Florian Bodog.

Potrivit ministrului Sănătății, legea vaccinării înseamnă un pas foarte important din punctul de vedere al prevenției. 

Opinia sa este susținută și de consilierul de stat, conf. dr. Diana Loreta Păun, care a subliniat faptul că prevenția reprezintă fundamentul sistemului de sănătate, iar subiectul imunizării este unul de interes național.

Plenul Senatului a adoptat luni cu 99 de voturi „pentru” şi o abţinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie.

Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, forul decizional fiind Camera Deputaţilor. 

SănătateaTV.ro