”Părinții sunt speriați pentru că au această impresie că pe copii nu ar trebui să-i doară capul, și eu au cefalee și nu au chiar rar acest simptom”, a spus Dr. Catrinel Iliescu, medic primar de neurologie pediatrică de la Centrul de Expertiză pentru Boli Rare de Neurologie Pediatrică din Spitalul Clinic Prof. Dr. Al. Obregia din Capitală, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor SănătateaTV.ro.

”Durerile de cap pot să apară în situații secundare, legate de anumite afecțiuni, care să nu fie amenințătoare de viață, acestea sunt majoritatea. Am o gripă, mă doare capul, dacă am o amigdalită, am febră, mă doare capul, dacă am avut un traumatism cranian minor, este normal să mă doară capul”, a explicat Dr. Catrinel Iliescu.

Dr. Catrinel Iliescu a vorbit însă și despre cefaleea care are ca sursă afecțiuni generale sau ale sistemului nervos central care sunt amenințătoare de viață, dar sunt însă excepții. Mai sunt, explică Dr. Iliescu și sindroamele cefalalgice primare care nu sunt asociate cu leziuni ale sistemului nervos central. Dintre acestea migrena este cea mai importantă.

 

Ultimul update: 13 ianuarie 2020

SănătateaTV.ro