Patru români vor beneficia de o nouă șansă la viață după gestul impresionant al unei familii îndurerate, care și-a dat acordul pentru donarea de organe. Prelevarea a avut loc la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Medicii au intervenit după ce familia unui bărbat de 43 de ani, internat cu un anevrism cerebral și care nu a mai putut fi salvat, a găsit puterea să treacă peste tragedie și a decis să ajute alți oameni aflați în suferință. 

Echipele de prelevare de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Tg. Mureş, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic Colentina au reușit să preleveze cordul, ficatul, rinichii, corneele şi ţesuturi osoase. 

Astfel, un om va fi salvat în urma unui transplant de cord, iar alți trei vor primi şansa unei vieți noi prin transplant de ficat şi rinichi. Donarea ţesuturilor va ajuta şi mai mulţi oameni să-şi îmbunătăţească viaţă. 

„În spatele acestor performanțe medicale se află munca titanică a echipei de coordonatori de transplant de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, alături de efortul deosebit al echipelor de prelevare şi transplant”, a transmis, într-o postare pe Facebook, Agenția Națională de Transplant. 

Ultimul update: 21 octombrie 2019