Sistemul sanitar din România are la dispoziţie aproape un miliard de euro, bani din fonduri europene ce sunt disponibili pentru infrastructura din spitale și resursa umană din sistem, adeclarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul conferinţei de presă de ieri în care a prezentat bilanţul celor şapte luni de mandat.

„Unele dintre subiectele pe care trebuia să le abordăm în aceste ultime luni au fost îndeplinirea condiționalizărilor exacte. (…) Banii europeni pe care îi avem în România la dispoziție și anume aproape un miliard de euro pentru sectorul de sănătate ține fie pentru infrastructura din spitale fie pentru resurse umane, prin Programul Operațional Regional sau prin Programul pentru dezvoltarea capacității resurselor umane. Ambele depind de îndeplinirea acestor condiții, iar condiționalitățile exacte au fost îndeplinite așa încât aproape un miliard de euro vor fi disponibili pentru investiții în infrastructură și resursa umană”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că planurile naționale prin care s-a analizat nevoia de servicii în domeniul sanitar trebuie să stea la baza oricăror decizii de investiții, a oricăror decizii de alocări de fonduri în lunile și anii care urmează.

SănătateaTV.ro