Conferinţa susţinută de Dobrogea Grup, cu sprijinul Sănătatea Press Group, cu ocazia “Zilei Mondiale a Alimentaţiei” îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor de alimentaţie ale românilor şi să ofere sfaturi despre ce ar trebui să consumăm pentru o viaţă sănătoasă. Evenimentul are loc sâmbătă, 16 octombrie 2010, la Institutul Național de Statistică din Bucureşti, începând cu ora 11.30.

Nevoiţi să facem faţă ritmului alert al vieţii contemporane, am adoptat cultura occidentală a alimentaţiei de tip fast-food. Românii au renunţat la gătitul în casă, în detrimentul consumului produselor semipreparate, bogate în conservanţi şi aditivi alimentari, dăunătoare sănătății. Acest stil nou de viaţă a condus la creşterea incidenţei afecţiunilor cardiovasculare, a diabetului, a afecţiunilor gastro-intestinale, dar şi la o prevalenţă crescută a obezităţii.

Conferinţa dedicată “Zilei Mondiale a Alimentaţiei” vine în sprijinul persoanelor interesate de subiectul alimentaţiei sănătoase, dispuse să îşi schimbe obişnuinţele alimentare şi să investească în produse sănătoase, astfel încât să aibă o alimentaţie echilibrată şi un corp sănătos.

Printre invitaţii care au confirmat participarea la acest eveniment se numără prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare și unul dintre cei mai reputați nutriţioniști din România, ce va aborda subiectul alimentaţiei la români şi prof. dr. Mariana Graur, preşedintele Societăţii Române de Nutriţie.

Un alt subiect destul de controversat în rândul specialiştilor nutriţionişti, care va fi dezbătut în cadrul acestui eveniment, este rolul pâinii în alimentaţia românilor. Astfel, trebuie amintit faptul că data de 16 octombrie a fost declarată şi “Ziua Mondială a Pâinii”.  

“Ziua Mondială a Pâinii” este sărbătorită, anual, în aproximativ 30 de ţări de pe toate continentele, datorită faptului că pâinea este un produs universal pe care îl regăsim în toate culturile şi cvilizaţiile, chiar şi acum pâinea însoţeşte aproape orice preparat culinar. În cadrul evenimentului de sâmbătă, 16 octombrie a.c., organizat de Dobrogea Grup, vor exista demonstraţii ale modalităţilor de preparare a pâinii.

Pâinea Dobrogea-Benecol este un produs funcţional marca Dobrogea Grup, unul dintre principalii producători din industria de morărit-panificație din România. Dobrogea Benecol este o pâine de secară cu esteri de stanoli din plante cu efect garantat clinic în reducerea colesterolului. Acest produs este recomandat persoanelor care suferă de diabet, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu hipercolesterolemie familială, dar şi celor care vor să adopte o alimentaţie sănătoasă.

SănătateaTV.ro