Ziua Mondială de Conştientizare a Autismuluie este marcată astăzi la Bucureşti printr-un marș de conștientizare și sensibilizare în privința problemelor și obstacolelor cu care se confruntă persoanele care suferă de autism. Marşul este organizat de Autism România –Asociația Părinților Copiilor cu Autism între orele 10.30 și 13.00, se arată într-un comunicat de presă emis de Asociația Părinților Copiilor cu Autism.

Marșul are ca punct de plecare Piața Univeristății, participanții urmând a se deplasa spre Parcul Unirii. Ei poartă pancarte albastre pe care sunt scrise mesaje către autorități sau publicul larg. Mesajele către autorități vor fi înmânate ulterior, premierului Viorica Dăncilă, în cadrul unei întălniri care va avea loc pe 4 aprilie, la Guvern, informează comunicatul de presă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1 din 160 de copii suferă de tulburări din spectrul autismului.

Autismul este o afecţiune complexă care apare în primii trei ani de viaţă din cauza unor disfuncţii de ordin neurologic, care îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare verbală şi non-verbală.

Începând cu anul 2007, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

SănătateaTV.ro