Ziua Națională a Ambulanței a fost sărbătorită la Oradea, printr-o ceremonie impresionată. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, i-a felicitat pe toți cei care lucrează în acest domeniu.

"În fiecare an, la 28 iulie, sărbătorim asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească, sărbătorim înfiinţarea Societăţii de Salvare. În fiecare an ne reunim sub deviza 'Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor'. Vreau să vă felicit pe toţi cei care lucrează în acest domeniu pentru această aniversare şi să vă mulţumesc, încă o dată, pentru munca depusă. Sunteţi mereu contra cronometru şi la datorie atunci când mulţi dintre noi ne-am terminat de mult activitatea. Sunteţi în prima linie a asistenţei medicale şi aveţi o mare responsabilitate”, a transmis ea cu ocazia împlinirii a 113 ani de la înființarea Ambulanței.

“ Am convingerea că cele 200 de posturi pe care anul acesta le-am repartizat tuturor serviciilor de ambulanţă, fondurile alocate pentru reparaţiile sediilor şi achiziţia de echipamente de protecţie, precum şi intrarea în posesie a noilor maşini vor ajuta la îmbunătăţirea activităţii”, a a adăugat Sorina Pintea.

Oficialul le-a dat asigurări reprezentanţilor serviciului de ambulanţă că este "un susţinător şi un partener de dialog corect", care respectă tot ceea ce fac aceştia la adevărata valoare.
"Este nevoie de unitate şi eficienţă în acest domeniu de activitate şi cred că putem să îndeplinim aceste deziderate. Vă mulţumesc pentru efortul şi activitatea depuse şi îmi exprim convingerea că numai împreună, uniţi, vom putea să slujim interesele pacienţilor noştri", a adăugat ea.

 

Ziua Națională a Ambulanței sărbătorită la Oradea

 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Marius Brădăţean a declarat duminică, la Oradea, în cadrul festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a Ambulanţei din România, că misiunea salvatorilor de vieţi este sfântă, însă aceştia trebuie să îşi dorească să fie mai buni şi mai bine pregătiţi, transmite Agerpres.

La rândul său, coordonatorul SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a arătat că având o istorie de 113 ani, puţin mai lungă decât istoria contemporană a României, Ambulanţa a trecut prin toate evenimentele acestei perioade istorice nu numai complicată, dar şi grevată de multe momente tragice.

La tribuna oficială au mai vorbit fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter şi alţi invitaţi. Evenimentul a fost condus de preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, orădeanul Gheorghe Chiş.

Festivitatea a reunit în Piaţa Unirii din Oradea peste 600 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă din toate judeţele, o parte în ţinute festive, alţii echipaţi de intervenţii, fiind aduse în piaţă în jur de 40 de ambulanţe. Dintr-un elicopter ce a survolat de două ori piaţa sărbătoriţii au primit petale şi trandafiri multicolori.

După întâlnirea centrală, o coloană formată din 70 de ambulanţe (inclusiv cu cele ale SAJ Bihor), plus o şalupă a SAJ Tulcea, au defilat prin centrul oraşului, pe un traseu stabilit de primărie.

Alte 20 de ambulanţe au ajuns în mai multe locuri din oraş pentru a acorda, timp de o oră, servicii gratuite de măsurare a tensiunii arteriale şi glicemiei.

Ultimul update: 29 iulie 2019

SănătateaTV.ro