Ziua Nationala a Ambulantei a fost sarbatorita la Oradea, printr-o ceremonie impresionata. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, i-a felicitat pe toti cei care lucreaza in acest domeniu.

“in fiecare an, la 28 iulie, sarbatorim asistenţa medicala de urgenţa prespitaliceasca, sarbatorim infiinţarea Societaţii de Salvare. in fiecare an ne reunim sub deviza ‘Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor’. Vreau sa va felicit pe toţi cei care lucreaza in acest domeniu pentru aceasta aniversare şi sa va mulţumesc, inca o data, pentru munca depusa. Sunteţi mereu contra cronometru şi la datorie atunci cand mulţi dintre noi ne-am terminat de mult activitatea. Sunteţi in prima linie a asistenţei medicale şi aveţi o mare responsabilitate”, a transmis ea cu ocazia implinirii a 113 ani de la infiintarea Ambulantei.

“ Am convingerea ca cele 200 de posturi pe care anul acesta le-am repartizat tuturor serviciilor de ambulanţa, fondurile alocate pentru reparaţiile sediilor şi achiziţia de echipamente de protecţie, precum şi intrarea in posesie a noilor maşini vor ajuta la imbunataţirea activitaţii”, a a adaugat Sorina Pintea.

Oficialul le-a dat asigurari reprezentanţilor serviciului de ambulanţa ca este “un susţinator şi un partener de dialog corect”, care respecta tot ceea ce fac aceştia la adevarata valoare.
“Este nevoie de unitate şi eficienţa in acest domeniu de activitate şi cred ca putem sa indeplinim aceste deziderate. Va mulţumesc pentru efortul şi activitatea depuse şi imi exprim convingerea ca numai impreuna, uniţi, vom putea sa slujim interesele pacienţilor noştri”, a adaugat ea.

 

Ziua Nationala a Ambulantei sarbatorita la Oradea

 

Secretarul de stat in Ministerul Sanataţii Marius Bradaţean a declarat duminica, la Oradea, in cadrul festivitaţilor dedicate Zilei Naţionale a Ambulanţei din Romania, ca misiunea salvatorilor de vieţi este sfanta, insa aceştia trebuie sa işi doreasca sa fie mai buni şi mai bine pregatiţi, transmite Agerpres.

La randul sau, coordonatorul SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a aratat ca avand o istorie de 113 ani, puţin mai lunga decat istoria contemporana a Romaniei, Ambulanţa a trecut prin toate evenimentele acestei perioade istorice nu numai complicata, dar şi grevata de multe momente tragice.

La tribuna oficiala au mai vorbit fostul ministru al Sanataţii Florian Bodog, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, managerul SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter şi alţi invitaţi. Evenimentul a fost condus de preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, oradeanul Gheorghe Chiş.

Festivitatea a reunit in Piaţa Unirii din Oradea peste 600 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţa din toate judeţele, o parte in ţinute festive, alţii echipaţi de intervenţii, fiind aduse in piaţa in jur de 40 de ambulanţe. Dintr-un elicopter ce a survolat de doua ori piaţa sarbatoriţii au primit petale şi trandafiri multicolori.

Dupa intalnirea centrala, o coloana formata din 70 de ambulanţe (inclusiv cu cele ale SAJ Bihor), plus o şalupa a SAJ Tulcea, au defilat prin centrul oraşului, pe un traseu stabilit de primarie.

Alte 20 de ambulanţe au ajuns in mai multe locuri din oraş pentru a acorda, timp de o ora, servicii gratuite de masurare a tensiunii arteriale şi glicemiei.